Welke veranderingen zijn er in Sugar10.3

Versie 10.3 wordt eind februari 2021 uitgerold in Sugar On-demand (gehost door Sugarcrm). Deze versie bevat weer een aantal nieuwe functies.

Hieronder de highlights die we vanuit CRMprofs hebben geselecteerd.

Dashlets resizen in elk gewenst formaat

Dashlets kunnen nu onafhankelijk van andere dashlets worden aangepast door te klikken en te slepen met de onderste hoeken. Dit was al mogelijk in versie 10.2, maar is nu uitgebreid naar de sidecar dashlets (de dashlets rechts van je detail view record.

Sidecar dashlet resizen
Pas de grootte aan van je sugar dashlet

Data Archiveren

Met de Data Archiver in Sugar kan een beheerder Sugar records archiveren of verwijderen uit zijn database, hetzij op verzoek door handmatig een taak te activeren, hetzij op regelmatige tijdstippen via de Run Active Data Archives/Deletions scheduler. Terwijl het archiveren van records simpelweg de data naar een verborgen tabel verplaatst, maakt het verwijderen van records via Data Archiver ruimte vrij in uw database door beheerders in staat te stellen selectief en permanent records te verwijderen.

 

Data opschonen Sugarcrm

Conditioneel Alleen-lezen veld

Alleen-lezen veld : Vink dit vakje aan om het veld als alleen-lezen in Sugar te markeren. De gebruiker zal niet in staat zijn om een waarde voor het veld in te voeren bij het bewerken van de record.

Alleen-lezen indien: De optie “Read-Only If” is alleen beschikbaar wanneer de optie Read-Only Field is aangevinkt. Hiermee kunt u Sugar Logic gebruiken om criteria te definiëren die bepalen wanneer het veld alleen-lezen moet zijn op de lay-out. 

Indien leeg gelaten, zal het veld altijd alleen-lezen zijn.

Om het voorwaardelijk alleen-lezen te maken, klikt u op “Formule bewerken” om de formulebouwer te starten. Voor meer informatie over het bouwen van een formule met behulp van de formule-bouwer, zie de sectie Gebruik van Sugar Logic in deze documentatie.

read only if

Mass-update / Massaal wijzigen is uitgebreid

Voorheen was de Mass update functie niet te gebruiken voor sommige velden, zoals vink-velden. Dat is met deze versie verleden tijd!

Mass update is nu uitvoerbaar bij de volgende veld typen:

CheckboxDateDatetime
DecimalDropdownEncrypt
FloatIframeInteger
MultiselectPhoneRadio
RelateTextURL

En uiteraard is er onder de motorkap weer veel verbeterd. Wil je de volledige release notes voor Sugarcrm 10.3 ontvangen, stuur me dan even een mail: marco@crmprofs.nl

Samengevat de 3 belangrijkste punten:
  1. Sidecar dashlets gemakkelijk aanpassen
  2. Data Archiveren functie
  3. Veld conditioneel read-only maken
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email