Seminar: Hoe hou ik mijn facturabele uren bij

Teamleader

Tijdregistratie voor consultants en andere beroepen die hun tijd factureren

Voor veel zzp-ers, mkb-ers in de dienstverlenende sector is een goede tijdregistratie van essentieel belang. Het is het hart van het bestaan en dus uitermate belangrijk om goed op orde te hebben. Tijdigheid, volledigheid en juistheid zijn uiteraard van belang, maar ook transparantie naar de klant draagt bij aan een gedegen oplossing.

Speciaal voor consultants zetten we hier de voordelen op een rij:

1. Waardevolle data over je bedrijf

Sommige tools voor tijdregistratie zijn inderdaad weinig meer dan een prikklok. De beste tools kunnen daarentegen de gewerkte tijd per klant, team, gebruiker of project registreren, en omzetten in hapklare statistieken. Met andere woorden: alles wat je nodig hebt om kosten in kaart te brengen en de processen binnen je bedrijf te verbeteren.

2. Eenvoudig tussentijds factureren

Een moderne tool voor tijdregistratie toont alle taken en milestones van een project die al in de agenda’s van consultants – of externen – zijn ingepland, nog gepland moeten worden of al zijn afgerond. Gekoppeld aan een facturatietool wordt tussentijds facturen versturen, op basis van afgeronde taken, periodes of tijd, zo kinderlijk eenvoudig. Automatische betalingsherinneringen doen je klanten bovendien sneller betalen.

3. Transparantie naar de klant

Onafhankelijk van hoe je factureert, biedt accurate tijdregistratie je klanten net dat extra streepje transparantie, dankzij gedetailleerde rapporten. Kies je bewust voor projecten met een scherpe vaste prijs om klanten langer aan jou te binden? Dan kan je perfect aantonen hoeveel gepresteerde uren je niet hebt gefactureerd. Reken je liever tot op de minuut door? Dan kan je ook haarfijn bewijzen wat je hebt gepresteerd. Handig bij contractonderhandelingen.

4. Inzicht in de budgettering van projecten

Een project budgetteren met de natte vinger is onbegonnen werk. Achteraf kan je namelijk niet meer ingrijpen. Door de aan een project gewerkte uren om te rekenen – aan een vaste uurprijs, een variabele prijs per consultant of per taak – weet je op elk moment hoeveel budget je al hebt verbruikt. Zo zie je de waarde van het project in real time evolueren, wat je tijd en ruimte geeft om bij te sturen waar nodig.

SEMINAR vrijdag 24 september 2021

Hoe kom ik hier meer over te weten?

Teamleader sessie CRMprofs

Op vrijdag 24 september organiseren wij op ons kantoor in Woerden samen met Teamleader een kennis sessie waarin je leert hoe je grip kunt krijgen op je te factureren uren.

Deelname is gratis, het aantal deelnemers is beperkt omdat wij uiteraard graag de Corona regels naleven. Wacht dus niet te lang met aanmelden om zeker te zijn van jouw plek! Inschrijven gaat eenvoudig door onderstaande gegevens in te vullen. Deze zullen uiteraard alleen worden gebruikt om contact met je op te nemen over deelname.