Documenten opmaken direct vanuit CRM – 54events

Over 54events

54events is in Nederland marktleider als het gaat om specialistische vakbeurzen, congressen, web- en seminars. Jaarlijks brengen zij bijna 30.000 professionals bij elkaar en met een database van meer dan 150.000 abonnees op 7 thematische nieuwsbrieven beschikken zij over het grootste B2B netwerk van (eind)gebruikers actief in verduurzaming en energietransitie in de gebouwde omgeving, mobiliteit en industrie.

Zij organiseren onder andere:

Inschrijfformulieren genereren in een paar clicks

Voor de registratie van deelnemers en de operationele uitrol gebruikt 54events SugarCRM. Hierbij is het doel om de informatie vastlegging zo goed en zo efficient mogelijk te doen binnen SugarCRM. Een van de stappen hierin is het opstellen en registreren van het inschrijfformulier voor deelname aan een van de door 54events georganiseerde beurzen. Een tijdrovende processtap, vandaar de wens om deze stap efficiënter te maken door te automatiseren.

DocMerge (Documenten samenvoegen met SugarCRM)

De basis – Single Point of Truth
SugarCRM beschikt sinds de transitie van Sugar Professional naar Sugar Sell over een nieuwe functionaliteit waarmee op een eenvoudige manier documenten kunnen worden gegenereerd. Hierbij wordt uiteraard gebruik gemaakt van de data ui het CRM.

Het is daarom van belang dat de gegevens die op de formulieren worden gebruikt, zijn vastgelegd in CRM. Zo vormt CRM dé bron voor alle informatie, “Single Point of Truth”.

 

Templates
Voor elke beurs gebruikt 54events een ander formulier. Per beurs is een aparte DocMerge template gemaakt die eenvoudig kan worden gekozen. Hierdoor zijn de formulieren per beurs uniform en conform de huisstijl.

Logisch
De templates tonen de data uit SugarCRM door gebruik van Merge-tags, maar DocMerge gaat hierin nog een stap verder. Bepaalde woorden, zinnen en zelfs hele alinea’s kunnen worden beïnvloed door gebruik van logic. Dit zorgt er automatisch voor dat de juiste- en vooral geen onjuiste of overbodige informatie wordt getoond op het document.

Het genereren van het document is daarna letterlijk met 1 muisklik geregeld.

Integratie met DocuSign

Omdat SugarCRM een native integratie biedt met DocuSign is dit een voor de hand liggende laatste stap. Het gegenereerde document wordt vanuit SugarCRM aangeboden aan DocuSign. De aangeboden documenten blijven in SugarCRM inzichtelijk, inclusief hun status. Zo is direct vanuit SugarCRM zichtbaar wanneer een formulier is ondertekend.

Meer weten over DocMerge van SugarCRM?