Hitma – Koppeling Sugarcrm met SAP

Voor deze klant is een koppeling gemaakt tussen Sugarcrm en SAP. De uitdaging hierbij is dat 1 Sugarcrm omgeving gekoppeld moest worden met meerdere SAP omgevingen.

Hitma is in 1926 opgericht als Nederlandse vestiging van het Franse bedrijf Société des Fonderies de Pont-à-Mousson, op dat moment een leidend bedrijf op het gebied van de fabricage van gieterij-producten zoals (riool)buizen en putdeksels. Je komt hun putdeksels nog tegen in de oude binnenstad van Amsterdam (bijvoorbeeld op de Wallen). Kijk maar goed, je herkent ze aan het bruggetje uit hun logo.

De bedrijfsnaam is de afkorting van Handel Industrie Transport Maatschappij Amsterdam. De brug in het logo is een combinatie van de Magere Brug in Amsterdam (hun vestigingsplaats tot december 1977) en het vignet van Pont-à-Mousson (een Romaanse brug, waaraan de plaats Pont-à-Mousson haar naam te danken heeft).

Eén Sugarcrm koppelen met meerdere SAP omgevingen

Zoals we zien bij veel organisaties worden de commerciële processen verzorgd door het CRM en de operationele processen (voorraadbeheer, bestellen, leveren, factureren) door het ERP. Om te komen tot een optimale samenwerking tussen de processen en te zorgen voor een efficiënte en correcte gegevens overdracht, is een koppeling gerealiseerd met het SAP ERP systeem. De uitdaging was dat de organisatie uit meerdere onderdelen bestaat waarbij voor deze onderdelen 1 CRM omgeving is opgezet die vervolgens koppelt met meerdere SAP omgevingen. En dat vraagt om afstemming en zorgvuldigheid. Zodra een database record in aanmerking komt om te worden gekoppeld, wordt bepaald met welke SAP omgeving deze koppeling moet worden gelegd, waarna niet meer mag (en dus kan) worden gewisseld. Dit voorkomt dubbele invoer, vermindert fouten in de data en bevordert de samenwerking tussen de verschillende afdelingen

Intensieve samenwerking

Om dit alles te realiseren hebben wij intensief samengewerkt met Meridian-IT en de klant. Het bouwen van een koppeling vraagt immers om minutieuze afstemming.

Onze klant gaf ons een mooie review die we uiteraard graag met jullie delen: