Customer case Gio Coffee

Gio Coffee – Een offerte in 5 minuten met de CPQ wizard

Offertes maken met Sugarcrm

Voor Gio Coffee in Oudewater wordt de verkoop en backoffice gefaciliteerd door Sugarcrm. We hebben binnen deze CRM applicatie een uitgebreide custom CPQ module gebouwd. Met behulp van een wizard doorloopt de sales medewerker een aantal stappen. Hierin wordt de betreffende machine gekozen en in de volgende stappen worden de juiste accessoires en bijbehorende ingrediënten getoond die kunnen worden geselecteerd en toegevoegd. Het assortiment is dus aan elkaar gerelateerd zodat in logische stappen de offerte wordt opgebouwd.

Offerte generator

Met gebruik van Xpertdoc (voorheen XperiDo) wordt vervolgens de offerte gegenereerd. Alles offertes hebben zo dezelfde layout en opbouw. Eén of meerdere machines, huur of koop, huurtermijn, eenmalige kosten, wel of geen accessoires, de offerte generator kan het allemaal aan!

Bekijk hier hoe het werkt

Xpertdoc

Over Xpertdoc

Xpertdoc (voorheen XperiDo) voor Sugarcrm levert een naadloze integratie met Sugarcrm. Templates worden opgebouwd in Word waarbij gebruik kan worden gemaakt van de velden die in de database van Sugarcrm beschikbaar zijn.

offerte generator

De documenten worden vanuit Sugarcrm gegenereerd, verstuurd (email) en opgeslagen op de juiste plaats in Sugarcrm.

Wat is hiervoor nodig?

Om te beginnen natuurlijk een van de CRM systemen die koppelen met XpertDoc. Dit zijn Microsoft Dynamics CRM en SugarCRM. Binnen het CRM wordt een add-on geïnstalleerd. Vervolgens geef je aan welke gebruikers toegang hebben tot de offerte generator.

Daarnaast moet de Xpertdoc plugin worden geïnstalleerd in in Word. Deze plugin is alleen beschikbaar voor de Windows versie van Word. Tip: Mac gebruikers kunnen Parallels gebruiken.

Verder vraagt het opbouwen van templates enige vaardigheid van zowel Word en XptertDoc en kennis van de database structuur van het CRM. Maar hiervoor mag je ons uiteraard bellen.

 

Meer weten?

Wij geven graag vrijblijvend een demo van deze oplossing.