Pipedrive

Als u actief bent binnen een klein bedrijf of deel uitmaakt van een marketingteam, dan biedt Pipedrive een efficiënt en eenvoudig te gebruiken CRM dat beschikt over slimme marketingtools om u te helpen uw producten en diensten actief te verkopen.

Pipedrive is vriendelijk geprijsd, belachelijk eenvoudig te gebruiken en wordt gemaakt door verkoopexperts, voor verkoopexperts. Als u uw leadgeneratie en verkoopstroom van begin tot eind wilt stimuleren, dan kan Pipedrive een slimme investering zijn.

Pipedrive Nederland

Is Pipedrive geschikt voor uw bedrijf?

Een grote verscheidenheid aan kleine bedrijven zal de functies en voordelen die Pipedrive biedt dankzij het robuuste assortiment van CRM-tools geweldig vinden. Aangezien Pipedrive ook ongelooflijk goedkoop is, is het perfect voor kleine teams of ZZP’ers die leads willen organiseren, leads willen genereren of hun verkoopproces willen verbeteren.

Bijna elke kleine ondernemer die leads genereert, deals sluit of diensten verkoopt, kan verstandig gebruik maken van Pipedrive. Als uw website leads genereert of producten verkoopt, dan biedt Pipedrive een royale verzameling slimme marketing- en CRM-tools die redelijk geprijsd zijn.

Voor bedrijven die CRM breder willen inzetten is het ook goed om te kijken naar Zoho CRM.

Functies van Pipedrive

Stelt u zich eens voor dat u snel een blik zou kunnen werpen op een efficiënt en mooi verkoopdashboard om te zien welke deals deze maand worden gesloten. Of stel u voor dat uw hele team snel toegang heeft tot uw leadflow vanuit een eenvoudig te begrijpen dashboard. Laten we eens een veel diepgaandere blik werpen op de vele functies die Pipedrive biedt. Op die manier kunt u een goede indicatie krijgen van hoe Pipedrive uw verkoopteam kan helpen stimuleren.

Beheer van Salesfunnels

Pipeline/salesfunnel management zet uw leadgeneratie en verkoopproces op de voorgrond met behulp van een beproefde methodologie. Nu weten u en uw team welke stappen ze moeten zetten om de conversie te verhogen en op koers te blijven.

In uw hoofddashboard van Pipedrive kunt u de status van elke stap in het verkoopstadium zien, zodat uw team weet welke stappen er moeten worden genomen. Het dashboard is zeer intuïtief, zodat u uw prioriteiten kunt begrijpen en uw marketinginspanningen kunt focussen.

De beste kenmerken van Pipedrive’s sales pipeline beheer:
 • Vind gemakkelijk de exacte statistieken die u zoekt. U kunt eenvoudig trends signaleren en in een oogopslag antwoorden vinden op vragen die u heeft over uw leadgeneratieproces .
 • U kunt snel en eenvoudig elk niveau van uw pipeline aanpassen aan uw unieke verkoop- en marketingproces.
 • U kunt eenvoudig deals, activiteiten en contacten toevoegen met behulp van de intuïtieve visuele lay-out.

E-mailintegratie

Bent u ooit geïrriteerd geweest als een prospect u om hulp vraagt, maar u heeft geen idee wie ze zijn of hoe ze u hebben gevonden? Dan verspilt u veel tijd en moeite.

Zou het niet beter zijn als u wist wie elke prospect was en waar ze waren in uw marketingproces? Pipedrive maakt dit gemakkelijk door uw e-mails te koppelen aan uw contacten.

Het omgaan met een ongeorganiseerde leadflow kan uw kleine bedrijf veel geld kosten! Zeker als een klant merkt dat u onvoorbereid of ongeorganiseerd bent.

Pipedrive maakt het belachelijk eenvoudig om uw leads en e-mailconversies bij te houden. U weet de status van elke prospect en welke e-mails ze openen. U weet ook hun exacte status, zodat u zich kunt richten op het aanbieden van ondersteuning, opvolging of verkoop.

De beste e-mailintegratiemogelijkheden van Pipedrive:

 • Synchroniseer uw e-mails eenvoudig met uw e-mailinbox, zodat uw marketing- en leadgeneratiegegevens gemakkelijk toegankelijk en gecentraliseerd zijn.
 • Pipedrive helpt u georganiseerd te blijven, big time. U kunt direct vanuit Pipedrive e-mails versturen en die e-mail ook op uw e-mailaccounts laten synchroniseren.
 • Real-time meldingen informeren u zodra prospects e-mails openen of klikken op links. Op deze manier kunt u opvolgen wanneer u vers in het geheugen van uw prospect zit.

Activiteiten en doelstellingen

Voor uw kleine bedrijf is kennis macht. De activiteiten en doelstellingen van Pipedrive bieden inzicht in wat er in uw bedrijf gebeurt en wat er op komst is. Het is ook flexibel, zodat u verschillende taken en activiteiten kunt definiëren op basis van uw zakelijke behoeften. Als u uw deals wilt plannen zodat u nooit een aankomende vergadering, verkoopgesprek of dealmijlpaal mist, dan zult u deze functie geweldig vinden. U kunt uw hele to-do lijst eenvoudig synchroniseren met Google agenda. U weet altijd wat er op komst is, zodat u zich met de grootst mogelijke zorgvuldigheid kunt voorbereiden.

Pipedrive’s beste kenmerken van activiteiten en doelen:

 

 • Eenvoudig taken toewijzen aan individuele teamleden zodat iedereen kan profiteren van hun unieke vaardigheden.
 • Gebruik de “deal rotting” functie om snel gemiste vergaderingen of geflopte kansen te identificeren.
 • U weet altijd wat de volgende stap is in uw hele pipeline en verkoopstroom, zodat u adequaat kunt plannen voor de beste impact.

Leadgeneratie

U kunt het meest betrouwbare bedrijf ter wereld hebben, maar als u uw leads niet genereert (en sluit), dan bent u bijna verzekerd van een mislukking. Daarom zult u de mogelijkheden die Pipedrive biedt voor het genereren van prospects geweldig vinden.

Pipedrive kan u helpen bij het lanceren en implementeren van een slimme bot die leads kan verzamelen op uw website. U kunt die leads vervolgens automatisch naar uw beste verkoper doorsturen. Zo laat u de bezoekers van uw website nooit door de mazen van het net glippen. U kunt ook gebruik maken van uw verkoopteam met behulp van slimme automatiseringsregels.

Pipedrive’s beste lead generation functies:
 • Leg leads vast op uw website met een chatbot, zodat u nooit een warme lead koud laat.
 • Stuur uw leads direct door naar uw beste vertegenwoordigers van het verkoopteam.
 • Laat de bezoekers van uw website vergaderingen, telefoongesprekken of consultaties direct op uw website plannen met behulp van bots.

Sales reporting

Gegevens zijn nutteloos als je de implicaties ervan niet goed kunt begrijpen. Aan de andere kant is informatie aantoonbaar uw meest waardevolle marketingmiddel als het supergemakkelijk te begrijpen is.

Daarom beschikt Pipedrive over een prachtig dashboard voor verkooprapportage. U kunt de belangrijkste prestatie-indicatoren die uw bedrijf doen bloeien (of nog niet) gemakkelijk begrijpen.

De rapportagefuncties van Pipedrive maken het eenvoudig om uw topprestaties en ook de leden van uw verkoopteam die het moeilijk hebben, te visualiseren.

Pipedrive’s beste verkooprapportagefuncties:

 • Visualiseer eenvoudig uw belangrijkste prestatie-indicatoren, zodat u kunt zien wat werkt en wat niet.
 • Snel belangrijke informatie in mooie grafieken en grafieken die details over uw bedrijf onthullen.
 • Eenvoudige rapportage stelt u in staat om uw marketing- en verkoopdoelstellingen op elk niveau te verbeteren.

Verkoopvoorspelling

Stel je voor dat je een intelligente sales forecasting tool zou hebben die je zou kunnen helpen om te kiezen op welke deals en prospects je je moet richten in je marketinginspanningen. Als kleine ondernemers en marketeers hebben we niet elke dag oneindig veel tijd. Daarom is het voor ons zo essentieel om het beste uit elk moment te halen. Met Pipedrive heeft u absolute duidelijkheid, zodat u de juiste activiteiten en aanbiedingen kunt kiezen waar u zich elke keer weer op kunt richten.

Pipedrive’s beste verkoopvoorspellingsfuncties:
 • Zet in op deals die het meest waarschijnlijk sluiten, zodat u het meeste uit uw kostbare tijd kunt halen.
 • Stel uw marketingmanagers en verkoopteam in staat om zich onophoudelijk te richten op laaghangend fruit.
 • Pas uw prognoses aan om u te concentreren op data, producten, deals en meer.

Hoe Pipedrive uw bedrijf kan helpen

De belangrijkste voordelen die Pipedrive biedt zijn gerelateerd aan de manier waarop uw bedrijf leads genereert en er mee omgaat. Tegelijkertijd kunt u elk bewegend onderdeel van uw marketingproces volgen, zodat u de prestaties kunt optimaliseren.

Een van de meest ongelukkige dingen in de marketingwereld is wanneer u ongeorganiseerd bent. Stelt u zich eens voor dat u een heleboel hongerige leads had, die gretig aan de slag gingen om u vragen te stellen, maar dat u het te druk had om op te volgen?

Erger nog, stel je voor dat je website onvoldoende geoptimaliseerd was om informatie te verzamelen, vragen te beantwoorden of de lead te genereren in de eerste plaats.

Pipedrive pakt al deze problemen snel aan zonder dat het u veel hoeft te kosten.

Pipedrive prijzen

Er zijn vier betaalbare Pipedrive-prijspunten waar u zich bewust van moet zijn, dus er is geen stress of gevoel van financiële verplichting als u aan de slag gaat. Houd er rekening mee dat de onderstaande prijzen een weerspiegeling zijn van de maandelijkse betalingen. U kunt ook jaarlijks een korting betalen. U kunt Pipedrive ook uitproberen met een gratis proefperiode, maar houd er rekening mee dat er geen optie is om voor altijd bij een gratis plan te blijven.

Essential – Het Essential-plan begint bij slechts €12,50 per maand. Voor slechts €12,50 is dit een slim startpunt, zodat u snel en eenvoudig een transparant verkoopproces kunt ontwikkelen. Dit plan geeft u de mogelijkheid om uw sales pipelines en activiteiten te definiëren en snel uw verkoopprestaties te beheren.

Advanced – Het Advanced-plan kost €24,90 per maand. Dit pakket is ideaal als u behoefte heeft aan robuuste e-mailmarketingfuncties.

E-mailsjablonen, e-mailtracering en e-mailsynchronisatie worden met het Advanced plan meegeleverd. U kunt ook uw bestaande gegevens verrijken door ze van sociale platforms zoals LinkedIn te halen.

Professioneel – Het Professionele-plan is €49,90 per maand. Dit plan omvat alles in het Advanced plan plus meer verkoopfuncties. Het Professional plan is ideaal als uw marketingteam en verkoopteam naadloos wilt laten samenwerken.

Het Geavanceerde plan bevat geavanceerde functies zoals één-klik telefoongesprekken, gespreksopname, omzetdashboards, aangepaste toestemmingen en teambeheertools.

Aan de slag met Pipedrive – hoe gemakkelijk is het te gebruiken?

Aangezien Pipedrive een van de minst dure CRM-platforms is die u ooit zult tegenkomen, is het een verrassend laagdrempelige onderneming om aan de slag te gaan.

Het beste nieuws over Pipedrive is dat het gratis is om te beginnen. Dat betekent dat u een account zonder creditcard kunt registreren en zonder stress of financiële lasten uw weg naar een betere verkoop kunt beginnen te vinden.

Mail ons (info@crmprofs.nl) om te starten met uw gratis trial.

Mogelijk zijn ook deze CRM oplossingen interessant: