Wat is er nieuw in Sugar10.2

Versie 10.2 die eind oktober 2020 wordt uitgerold in Sugar On-demand (gehost door Sugarcrm) bevat weer een aantal mooie verbeteringen. Hieronder de highlights die we vanuit CRMprofs hebben geselecteerd.

Veld verplicht maken, maar onder bepaalde condities

Soms wil je dat een veld verplicht wordt, maar pas in een bepaald stadium. Voorheen losten we dit op door het veld verplicht te maken en deze pas zichtbaar te maken zodra het record aan bepaalde condities voldeed. Daar is vanaf nu een betere oplossing voor.

Je kunt een veld nu verplicht maken onder bepaalde condities.

Screenshot 2020 10 23 at 12.07.38

Dashlets resizen in elk gewenst formaat

Dashlets kunnen nu onafhankelijk van andere dashlets worden aangepast door te klikken en te slepen met de onderste hoeken.

dashlet resizing

Audit log nu ook voor activities

Je kunt nu het auditlogboek inschakelen voor de modules Gesprekken, Vergaderingen en Taken.

Sales and Service verbeteringen

Verbeterde veldberekeningen : Serviceline items met betrekking tot een productcatalogus record bevatten nu de waarde van de serviceduur in het berekende bedrag.
Flexibele servicetijden : Het veld Serviceduur op lijnartikelen kan worden gewijzigd als het geselecteerde productcatalogus record niet is aangevinkt.
Meerdere offertes van een RLI : U kunt nu meerdere offertes genereren van dezelfde omzetregel(s).
Wijzig de serviceduur van een RLI vanuit de opportunity : De mogelijkheid om het serviceduurveld op openstaande revenue line items bij te werken is nu beschikbaar vanuit het opportunity record niveau.
Verhoogde zichtbaarheid van de dienst: De Shifts en Shift Exceptions subpanelen zijn toegevoegd aan de Medewerkers en Gebruikers modules zodat u het werkschema van elke gebruiker kunt bekijken.

en Yes!!! een auto-increment veld!

Een veel gevraagde feature is eindelijk daar. Voeg auto-incrment velden toe.

Screenshot 2020 10 23 at 12.39.07

En uiteraard is er onder de motorkap weer veel verbeterd. Wil je de volledige release notes voor Sugarcrm 10.2 ontvangen, stuur me dan even een mail: marco@crmprofs.nl

Samengevat de 3 belangrijkste punten:
  1. Auto increment velden
  2. Resizable dashlets
  3. Verplichte velden onder voorwaarden
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email